Sfaturi Practice Pentru Ingrijirea Autoturismului Dumneavoastra

Sfaturi Practice Pentru Ingrijirea Autoturismului DumneavoastraOricine stie ca este mult mai usor sa previi decat sa repari. Si mult mai ieftin. O masina bine intretinuta nu va ramane niciodata in pana nici nu va cauza defecte majore.

Intretinerea unui autovehicul trebuie sa fie o preocupare importanta atat pentru proprietar cat si pentru mecanicul auto caruia i s-a incredintat autovehicului. Noi acordam o atentie deosebita intretinerii autovehiculelor de care avem grija. Intretinerea unei masini nu se face "dupa ureche". In cele mai multe cazuri exista un plan de intretinere recomandat de producatorul marcii. Acest plan trebuie urmarit in mod special. In service-ul nostru masina ta are parte de toata atentia. Masina este pusa pe rampa si este verificata din "bara in bara". Pentru ca autovehiculul dumneavoastra sa fie mereu in stare optima de functionare este necesar, in primul rand, sa urmati recomandarile producatorului.

Pentru prevenirea defectarii accidentale trebuie executate lucrari de intretinere care constau in:

- Controlul si ingrijirea zilnica;
- Spalarea;
- Revizia tehnica de gradul I;
- Revizia tehnica de gradul II;
- Revizia tehnica sezoniera;
- Reparatiile curente;
- Reparatia capitala.

Un rol importat in functionarea optima a unui autoturism il are sistemul electric, exact ca si sistemul nervos al omului.

Acest sistem este foarte complex, format in general din:

- Baterie;
- Cablaje electrice de diferite dimensiuni;
- Conectori sau mufe;
- Elemente de comanda sau actuatori;
- Aparatura de bord;
- Alte componente electrice si electronice.

Service Auto Romania

Bateria are rolul de a inmagazina energie electrica la un nivel de tensiune optim de functionare al sistemului electric, care, in functie de constructie, poate fi de 6V, 12V, 24V.

Cablurile si conectorii au rolul de a face conexiunea intre piesele electrice fara a deforma caracteristicile semnalelor, tensiunilor sau curentilor intre acestea.

Echipamentele electronice si actuatorii au rolul de a mentine functionarea autovehiculului in parametri normali.

Alternatorul este un generator trifazat de tensiune continua (redresata), care are rolul de a mentine tensiuni si curenti de incarcare ai bateriei in functie de starea de consum a sistemului electric al autovehiculului.